У Харкові затримали зрадників, які передали рф карти газових мереж області (фото)

07.03.2024 12:24   -
У Харкові затримали зрадників, які передали рф карти газових мереж області

Зловмисниками виявилися мешканці м. Вовчанськ, колишні чиновники філії «Харківгаз». Їх затримали в орендованій квартирі у Харкові, повідомляє Iнфосiтi.

За даними слідства, під час окупації Вовчанська один з чоловіків очолив ГП «Газовая служба», а другий обійняв посаду «главного инженера» у псевдоустанові окупаційної влади.

Одразу після «призначення» вони передали рашистам карти газових мереж області.

«Цю інформацію агресор використовував для підготовки масованих обстрілів регіону з метою максимального вогневого ураження цивільної інфраструктури.


Також окупанти «враховували» картографічні відомості для облаштування інженерних загороджень та мінних полів для стримування контрнаступальних операцій ЗСУ», – розповів очільник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Довелося фігурантам попрацювати і за спеціальністю, зокрема, вони налагодили роботу газорозподільної станції у захопленому на той час Чугуївському районі, щоби обігрівати приміщення окупаційної влади та міста базування військових рф.

Після визволення громади обидва ворожі поплічники намагалися «залягти на дно» у Вовчанську, а згодом переховувались у Харкові.

Наразі зловмисники під вартою, їм повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене групою осіб).

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ