СБУ затримала російську коригувальницю, яка готувала удари по Харкову та чекала на «руський мир»

29.02.2024 10:28   -
Безробітна рецидивістка готувала удари по Харкову - СБУ

Служба безпеки затримала ще одну інформаторку російських спецслужб, яка шпигувала за Силами оборони у Харкові та брала участь у підготовці атак рф на місто, повідомляє Iнфосiтi.

Зловмисницею виявилася 35-річна безробітна харківʼянка. Жінка вже мала проблеми із законом: в її «біографії» вироки за злочини у сфері обігу наркотичних засобів та за крадіжки. А ще жінка активно підтримувала «руський мир», тому погодилася працювати на ворога безкоштовно.

“Жінку дистанційно завербували наприкінці 2023 року. Ворожа агентка виконувала «контролюючу» функцію для російських спецслужб. Зокрема, перевіряла координати, які їй надсилали рашисти. Під час дорозвідки зрадниця фотографувала «потрібні» об’єкти та позначала їх на картах Google. Потім вона пересилала відповідний «звіт» через месенджер.


У листуваннях з ворогом агентка закликала частіше обстрілювати Харків, щоб завдати місту максимальних руйнувань. Також вона мріяла про «приєднання» Харкова до складу рф”, – розповів речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Співробітники СБУ викрили зловмисницю на початковому етапі її розвідувальної активності. Це дозволило покроково задокументувати її злочинні дії, затримати і тим самим запобігти серії ракетних ударів по місту.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працювала у харківському університеті та на спецслужби рф: СБУ викрила ворожу агентку

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ