СБУ затримала коригувальника, який «зливав» рашистам напрямки польотів ЗСУ над Харківщиною (фото)

27.07.2023 14:10   -
Коригувальник зливав напрямки польотів ЗСУ над Харківщиною

СБУ затримала у прифронтових районах Харківщини ворожого коригувальника. Зловмисник передавав рашистам дані про місця базування і переміщення Сил оборони у Куп‘янському районі, повідомляють Харьковские известия.

Найбільше ворога цікавили напрямки польотів ударних вертольотів ЗСУ. Також він передавав агресору маршрути переміщення бронетанкових підрозділів українських військ поблизу лінії фронту.

Крім того, фігурант надсилав загарбникам фото наслідків російських повітряних ударів по місцевих об’єктах цивільної інфраструктури, у тому числі багатоквартирних будинках.

Російським інформатором виявився 53-річний місцевий житель смт Куп‘янськ-Вузловий. Чоловік був «на зв’язку» з бойовиком одного з окупаційних угруповань рф на східному фронті у закритому чаті в месенджері «Телеграм».

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з агресором.

Наразі він перебуває під вартою, йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України).

ОСТАННІ НОВИНИ