СБУ затримала «фінансистку» окупаційної адміністрації Куп’янська (фото)

19.12.2022 16:36   -
Під Харковом затримали працівницю окупаційної адміністрації Куп'янська

У ході стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області Служба безпеки України викрила ще одну поплічницю окупантів. Про це повідомляють Харьковские известия.

Зловмисницею виявилась колишня очільниця одного з відділів Куп‘янської міської ради, яка на початку війни підтримала російських загарбників.

Після тимчасового захоплення міста жінка вступила до лав окупаційної адміністрації, де її призначили «главным специалистом отдела экономического развития».

На цій «посаді» колаборантка виконувала вказівки москви щодо поширення кремлівського режиму в регіоні та забезпечення безперебійного фінансування окупаційних органів рф.

Для цього вона здійснювала розподіл коштів серед ворожих підрозділів, а також готувала платіжні та звітно-фінансові документи російського зразка.

Після звільнення міста зловмисниця намагалась переховуватись, але співробітники СБУ встановили її місцеперебування і затримали.

Наразі слідчі повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Циркунах ексгумували труп жінки, яка загинула під час ворожого обстрілу

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Під час оголошення підозри затримана визнала свою провину та повідомила, що вчинила злочинні дії під впливом російської пропаганди.

Під Харковом затримали працівницю окупаційної адміністрації Куп'янська

Раніше ми повідомляли про те, що слідчі заочно повідомили про підозру черговому колаборанту.