Субсидії переселенцям: нюанси в оформленні допомоги

19.12.2022 16:18   -

Переселенці, які орендують помешкання, мають право на отримання житлової субсидії під час воєнного стану. Слід звернути увагу на деякі нюанси при оформленні документів:

У Пенсійному фонді України проінформували, що під час подання заявки на отримання цієї допомоги ВПО не зобов’язані надавати договір з орендодавцем, пояснили у Пенсійному фонді

ОЛЕНА КРАСНОВА НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ НАДАННЯ ЖИТЛОВИХ ПІЛЬГ ПФУ
Натомість представники місцевого самоврядування самостійно відвідають житло заявника для складання акту огляду житлових умов. На основі цього акту буде визначено розмір соціальної допомоги.
При чому для відвідування представниками місцевого самоврядування орендованого житла не потрібен окремий дозвіл від орендодавця.

Однак субсидування оплати комунальних послуг може здійснюватись лише за однією адресою: або за адресою фактичного проживання, або за адресою реєстрації, уточнили в пенсійному фонді.

До речі, громадяни, які залишили Україну через російську військову агресію, також мають право на соціальні виплати під час військового стану та на двомісячний період після його закінчення, зауважили в установі. Але комунальні нормативи на біженців не розраховуються. Тобто якщо дружина з дитиною опинилися за кордоном, а чоловік залишився в квартирі в Україні, то соціальні норми, на які буде призначено виплату субсидії, братимуться лише на одну особу.