СБУ викрила інформатора, який «зливав» артпозиції ЗСУ на Харківському напрямку

15.01.2024 16:03   -
Викрито інформатора з Харківщині, який «зливав» артпозиції ЗСУ

Служба безпеки встановила ще одного ворожого інформатора, який передавав окупантам локації Сил оборони на східному фронті. Про це повідомляє Інфосіті з посиланням на речника в УСБУ в Харківській області Владислава Абдулу.

За його словами, ворога насамперед цікавила інформація про розташування артилерії та бойові позиції українських військ у Харківській області.

За даними слідства, зловмисником є 36-річний уродженець м. Вовчанськ, який ще до початку повномасштабного вторгнення виїхав до рф. Перебуваючи на території росії він дистанційно залучив свого знайомого з Харківщини до негласної співпраці. За це зрадник обіцяв йому грошову винагороду.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Отримані відомості фігурант надсилав у російський Телеграм-бот, створений для збору розвідданих про дислокацію українських Сил оборони. Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки і проведення прицільних ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ.

Втім, співробітники СБУ спрацювали на випередження і запобігли нанесенню ударів по місцях базування українських сил. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Нагадаємо, що двох його спільників СБУ затримала у травні минулого року. Наразі триває досудове слідство.

ОСТАННІ НОВИНИ