Російські диверсанти на Харківщині «полювали» на АТОвців — СБУ (фото)

17.10.2022 16:58   -
Війна Харківщина: Російські диверсанти «полювали» на АТОвців - СБУ

Російські диверсанти з приватної військової компанії, яких було затримано на Харківщині минулого тижня, проводили так звані «зачистки» місцевого населення та «полювали» на АТОвців. Про це повідомляють Харьковские известия.

СБУ отримало вичерпну доказову базу воєнних злочинів та звірств учасників ворожої ДРГ, які вони вчинили на тимчасово окупованій Харківщині.

Служба безпеки, зокрема, встановила, що перебуваючи на території Ізюмського району, диверсанти проводили так звані «зачистки» місцевого населення та «полювали» на АТОвців.

Читайте також: На базі відпочинку під Харковом виявили два трупи. Чоловіків закатував російський спецназ

Двоє учасників ворожої ДРГ – військовослужбовці 16 окремої бригади спеціального призначення російського гру, а ще двоє – найманці приватної військової компанії.

За даними слідства, усіх викрадених чоловіків поміщали у триметрову земляну яму та утримували зв’язаними без води та харчування. Над затриманими жорстко знущалися, погрожували убивством та били, щоб дізнатися інформацію про інших патріотично налаштованих жителів регіону.

Наразі рашистам вже повідомлено про підозру за ч.2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, СБУ ліквідувала диверсантів ПВК «вагнера» на Харківщині.