На базі відпочинку під Харковом виявили два трупи. Чоловіків закатував російський спецназ (фото)

06.10.2022 11:00   -

Черговий злочин армії рф розслідують харківські правоохоронці. Трупи цивільних, яких закатував російський спецназ, знайшли у ямі на базі відпочинку. Руки закатованих були з‘єднані кайданками. Про це повідомляють Харьковские известия.

Два трупи цивільних віком приблизно 30-35 років правоохоронці виявили під час огляду бази відпочинку «Світло шахтаря» у с. Новоплатонівка Борівської ОТГ в Харківській області.

Тіла загиблих знайдено у ямі глибиною чотири метри. Руки закатованих чоловіків були з’єднані кайданками. На черепі одного із трупів виявлено перелом лівої скроневої ділянки, у другого — вогнепальне поранення черепа.

За попередніми даними, чоловіків вбив російський спецназ, який під час окупації населеного пункту розміщувався на вказаній базі.

Також правоохоронці на місці злочину вилучили вісім хомутів та дві мотузки.

Наразі трупи чоловіків направлено для проведення судово-медичної експертизи. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Наразі відомо, що на базі відпочинку «Світло Шахтаря» перебував «штаб» військовослужбовців рф, неподалік вони викопали катувальну яму, де залишали вбитих. Про катувальну яму правоохоронцям розповіла жителька Борової. Її онука рашисти викрали дев’ятого вересня. Встановлено, що в цій ямі росіяни катували Авдєєва Сергія, колишнього учасника АТО. Його тіло жінка знайшла, після того як військовослужбовці рф покинули територію бази. За словами батька вбитого хлопця, на тілі було багато різаних ран та 15 вогнепальних поранень.

Раніше ми повідомляли, що окупанти на Харківщині застосовували до полонених жахливі тортури.