Росія ввечері 16 січня обстріляла ракетами центр Харкова. Є жертви та руйнування (фото)

17.01.2024 09:08   -
Росія ввечері 16 січня обстріляла ракетами центр Харкова. Є жертви та руйнування (фото)

16 січня близько 21:42 вечора російські окупанти завдали 2 удари по центру Харкова ракетами С-300 зі сторони російського бєлгорода. Цього разу постраждав Холодногірський район. Про це повідомляє Інфосіті.

“Кількість житлових будинків, що постраждали від прильотів двох ворожих ракет вчора ввечері, – 19. Сімнадцять городян мають поранення, 14 з них у лікарні, одна у важкому стані. 14 автівок розтрощено. На місці продовжують роботи усі відповідні служби. Усім, хто цього потребує, надається уся необхідна допомога”, – повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

У ХОВА зазначили, що у Холодногірському районі внаслідок обстрілу пошкоджені фасади близько 20 багатоквартирних житлових будинків, приміщення приватної медичної установи, знищені 14 автівок. Також постраждала Fabrika Space. Огляд триває.

За інформацією начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, внаслідок ворожої атаки 17 людей постраждали та 1 чоловік загинув.

“Серед постраждалих 16 жінок віком від 38 до 90 років і 31-річний чоловік. Трьом людям надали допомогу на місці. 13 потерпілих наразі перебувають у лікарні: 43-річна жінка – у вкрай важкому стані, вона отримала тяжке проникаюче поранення. Також у важкому стані 39-річна жінка. Інші – у середньому та легкому станах”, – розповів очільник ХОВА Олег Синєгубов.

Одна з ракет поцілила у триповерхову будівлю недіючого медзакладу, частково зруйнувавши її. До місця події одразу були направлені всі екстрені служби. До аварійно-рятувальних робіт залучалось 13 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 70 чоловік особового складу ДСНС.

“На момент прибуття вогнеборців було виявлено декілька осередків займання в 2-х будівлях. Загальна площа пожежі склала близько 60 кв.м. Також зафіксовані руйнації та пошкодження житлових та інших будівель, знищено або пошкоджено 17 транспортних засобів. Працівниками ДСНС врятовано 1 жінку та евакуйовано 30 чоловік”, – розповіли у ДСНС Харків.

Ліквідація наслідків російського терору триває.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ