Прокурори через суд повернули державі земельну ділянку водного фонду

20.06.2023 16:26   -
Прокурори через суд повернули державі земельну ділянку водного фонду

Суд апеляційної інстанції підтвердив законність вимог Первомайського відділу Лозівської окружної прокуратури Харківської області щодо повернення земельної ділянки водного фонду державі в особі Біляївської сільської ради. Про це повідомляють Харьковские известия.

Окружною прокуратурою встановлено, що підприємець, який займався рибогосподарською діяльністю на водному об’єкті — ставку, використовував земельну ділянку водного фонду площею 24 га та вартістю 45 млн грн після закінчення строку договору оренди землі, не маючи на це правових підстав.

Підприємець без укладення додаткової угоди сплачував за користування землею суму, визначену в договорі оренди 2005 року, строк дії якого закінчився.

Окружною прокуратурою до Господарського суду Харківської області було подано відповідну позовну заяву, яку задоволено. Відповідач оскаржив це рішення в апеляційному порядку.

Постановою Східного апеляційного господарського суду рішення суду першої інстанції залишено в силі. Земельну ділянку повернуто органу місцевого самоврядування за актом приймання-передачі.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.