На Харківщині засудили чоловіка, який створив нарколабораторію в будинку (фото)

23.10.2023 12:47   -
На Харківщині засудили чоловіка, який створив нарколабораторію

Вироком Дергачівського районного суду Харківської області наркоділку призначили покарання у виді 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

Прокурори у суді довели, що у 2019 році чоловік орендував будинок у смт Солоницівка та організував там нарколабораторію, де виготовляв психотропну речовину PVP. Для оборудки він придбав: каністри з рідинами, що містить у своєму складі соляну кислоту і етиловий ефір, ваги, харчові барвники, лійки, лабораторний штатив та інше.

Під час обшуку правоохоронці також виявили у чоловіка пістолет та 199 набоїв до нього, які обвинувачений нелегально придбав та зберігав в орендованому будинку.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав. Ділок зазначив, що будинок він здав у суборенду чоловіку на імʼя «Максим» та все обладнання зʼявилось саме тоді, коли він заселився у будинок.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У телефоні чоловіка було також листування про кристалізацію, синтез, співвідношення пропорцій речовин та як робити «закладки» за координатами тощо.

Під час проведення слідчих дій обвинувачений все детально та швидко показував правоохоронцям, проте у суді зазначив, що до нарколабораторії він не має жодного відношення.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним 31-річного чоловіка у вчиненні злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 313, ч. 3 ст. 311 КК України) та за фактом незаконного придбання, зберігання, вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

ОСТАННІ НОВИНИ