На Харківщині лісничому загрожує до 12 років ув’язнення за пособництво окупантам

10.04.2023 14:11   -
На Харківщині лісничому-колаборанту загрожує 12 років в'язниці

Під час окупації села Черкаські Тишки Харківського району лісничий добровільно почав співпрацювати з представниками «ДНР» та військовослужбовцями рф, які дислокувались у селі. Про це повідомляють Харьковские известия.

Колаборант супроводжував окупантів по лісистій місцевості, аби ті могли краще орієнтуватись в населеному пункті. Через дружні стосунки з росіянами, чоловік став «старшим» у селі.

Також обвинувачений передав окупантам інформацію про наявність у односельчан транспортних засобів.

Крім того, чоловік усіляко виражав свою прихильність до росії. Чоловік публічно серед односельчан казав, що підтримує дії рф.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 61-річного чоловіка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України) та за фактом визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

ОСТАННІ НОВИНИ