Масовий мор риби в річці Уди розслідують правоохоронці (фото)

30.06.2023 11:12   -
Масовий мор риби в річці Уди розслідують правоохоронці

29 червня стало відомо про загибель водних біоресурсів на р. Уди поблизу смт. Пісочин, Харківського району, Харківської області. Про це повідомляють Харьковские известия.

«При візуальному обстеженні водного об’єкту було виявлено масляні плями та масляну емульсію на поверхні водного дзеркала, які ймовірно стали причиною загибелі риби, вода бурого кольору», – йдеться в повідомленні Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Харківській області.

Серед загиблих водних біоресурсів: линь, щука, плотва, карась та окунь. Загиблу рибу виявили вздовж берегової лінії біля автомобільного ринку «Лоск». Також виявлена загибель представників фауни, а саме: дикої качки.


Співробітниками екологічної інспекції, з метою проведення лабораторних досліджень, відібрано проби води та водних біоресурсів. Трупи качок та риби направлені в лабораторію для проведення інструментально-лабораторних досліджень причин загибелі. Після цього буде призначено відповідні судові експертизи.

Харківською окружною прокуратурою Харківської області внесено відомості до ЄРДР за фактом порушення правил охорони вод, що призвело до забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 242 КК України).

ОСТАННІ НОВИНИ