Головну бухгалтерку ліцею в Люботині підозрюють у розтраті державних коштів (фото)

20.11.2023 17:38   -
На Харківщині бухгалтерку ліцею підозрюють у розтраті коштів

Службовиця завдала збитків у майже 1,5 млн грн на укладенні договору щодо ремонту зруйнованого російським обстрілом ліцею у Люботині Харківської області. Про це повідомляє Інфосіті.

За даними слідства, головна бухгалтерка ліцею у м. Люботин, яку призначено уповноваженою особою з питань публічних закупівель, прийняла рішення про проведення процедури відкритих торгів. Питання стосувалось виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт цього ліцею через руйнування.

До участі у закупівлі були допущені двоє учасників: один з ціновою пропозицією 2 400 000 гривень, інший — 3 830 000 гривень. Головним бухгалтером ліцею було відхилено найбільш економічно вигідну пропозицію.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Відповідно до висновку судово-економічної експертизи, головний бухгалтер спричинила збитки державі у сумі майже 1,5 млн гривень.

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 59-річній жінці за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ОСТАННІ НОВИНИ