Братська могила: в Ізюмі поховали сотні мирних жителів, яких вбили окупанти (фото)

16.09.2022 14:21   -
Новини Харківщини: Масове поховання в Ізюмі - братська могила мирних жителів

В деокупованому місті Ізюмі Харківської області було виявлено масове поховання на 440 тіл. Про це повідомляють Харьковские известия з посиланням на начальника слідчого управління поліції Харківської області Сергія Болвінова та уповноваженого з питань зниклих безвісти осіб Олега Котенко.

“Можу сказати, що тут розташоване одне з найбільших поховань в одному звільненому місті, у ньому понад 440 могил”, – розповів Болвінов.

Як повідомив Болвінов, тіла були поховані окремо. Дехто з загиблих був убитий [розстріляний], дехто загинув від артилерійського вогню, дехто загинув від авіаударів. Багато тіл ще не впізнані, тому причини смерті будуть встановлені в ході слідчих дій.

Болвінов зазначив, що всі тіла будуть ексгумовані та направлені на судово-медичну експертизу.

Уповноважений з питань зниклих безвісти осіб Олег Котенко підтвердив справжність знімків.

Він розповів, що окупанти самі публікували відео із цього поховання в Ізюмі, тому українські сили його шукали.

“Більшість, я думаю, загинули під обстрілами, ми за датами це вже зрозуміли: люди загинули, коли вони били з артилерії по місту”, – сказав Котенко.

Як зазначає Громадське, на кладовищі під Ізюмом знайшли братську могилу українських військових — у ній поховано до 25 захисників України.

Наразі сапери закінчили перевірку території навколо братської могили. На сьогодні, 16 вересня, запланована процедура ексгумації тіл загиблих.

Раніше ми повідомляли про те, що окупаційна армія тікає з Херсонської області на моторних човнах.