Душили та били струмом. В деокупованих містах Харківської області виявили 10 російських катівень

16.09.2022 14:42   -
Новини Харківщини: 10 катівень окупантів були знайдені в звільнених містах
Катівня у Балаклії

У звільнених з окупації містах Вовчанськ, Куп’янськ, Балаклія та Ізюм виявили 10 рашистських катівень, з них шість — в Ізюмі. Про це повідомляють Харьковские известия.

Як заявив на брифінгу очільник Національної поліції України Ігор Клименко, у Балаклії виявили дві катівні. У місті перебував “Омон”, спецпідрозділи Росгвардії та бойовики “ЛНР”. 14 вересня правоохоронці затримали трьох “лнрівців”.

“Людям одягали мішок на голову та виводили до туалету. В катівнях були відсутні санітарні засоби. Друга катівня була більш жорстока. Туди завозили бокси і в них тримали людей. Були тортури, були знущання. Там пускали струм, були знайдені “удавки”, — сказав Клименко.

За його словами, один із загиблих був задушений саме таким чином.

“40-річний місцевий громадянин загинув у Балаклії. Аграрій, якого закатували до смерті. Його задушили зашморгом російські окупанти”, — сказав голова Нацполіції.

По одній катівні виявили у селі Гракове Чугуївського району, та у Вовчанську.

В Ізюмі виявили шість катівень в місцях дислокації російських військових, серед яких були росгвардійці, “ФСБшники” та поціцейські підрозділу “СОБР”.

У Куп’янську від рук російських військових постраждали семеро громадян Шрі-Ланки, студенти місцевого медколеджу.

“Англійську з них майже ніхто не знав. Коли вони намагалися вийти до Харкова їх затримали. З них знущалися. Нині вони у Харкові і в безпеці”, — зазначив голова Нацполіції.

Раніше ми повідомляли про те, що в Ізюмі поховали сотні мирних жителів, яких вбили окупанти.