Інформаційне повідомлення управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради про оголошення конкурсу на право оренди нежитлових приміщень та майна, які знаходяться в господарському віданні

05.10.2015 07:07   -
Автор:

Управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради інформує про оголошення конкурсу на право оренди нежитлових приміщень, які знаходяться в господарському віданні комунальних підприємств та оперативному управлінні комунальних установ, організацій, а саме:



з/п

Місце розташування

об’єкта оренди

Характеристика

об’єкта

Балансоутримувач

Юридична особа

та контактний телефон

балансоутримувача

Вартість

об’єкта оренди,

грн.

Задаток

за участь

у конкурсі, грн.

Початкова

стартова орендна плата на рік, %

Інші умови конкурсу, пов’язані

з інтересами територіальної громади

м. Харкова

Термін

оренди

1

Фрунзенський район

Салтівське шосе, 264

нежитлове приміщення першого поверху площею

12,5 кв. м

КЗОЗ «Харківський міський перинатальний центр»

м Харків,

Салтівське шосе, 264

тел. 711­80­01

69200

3460

6 % від

вартості об’єкта

— використовувати майно лише за цільовим призначенням (розміщення буфету з продажу товарів безакцизної групи);

— відремонтувати санвузол біля орендованого приміщення (замінити унітаз, вмивальник, трубопровід гарячого, холодного водопостачання та каналізації, встановити відсічні крани на гарячу та холодну воду, замінити плитку 25‑30 кв. м)

1 рік

Конкурс проводиться за такими умовами:
— розмір орендної плати;
— ефективне використання об’єкта оренди за цільовим призначенням (у разі оренди цілісного майнового комплексу —
відповідно до профілю виробничої діяльності підприємства);
— дотримання вимог експлуатації об’єкта, в т. ч. екологічних, санітарно‑епідеміологічних, протипожежних норм;
— проведення капітального ремонту (реконструкції, модернізації) орендованого майна;
— належне утримання об’єктів соціально-культурного призначення, пам’яток культурної спадщини;
— інші умови, пов’язані з інтересами територіальної громади міста у відношенні саме цього об’єкта;
— компенсація переможцем конкурсу витрат Управління або іншого учасника конкурсу, пов’язаних з оформленням свідоцтва про право власності територіальної громади м. Харкова на нерухоме майно, виготовленням паспорта пам’ятки архітектури та акта технічного стану пам’ятки архітектури, технічного паспорта, висновку Харківського науково-дослідницького інституту судових експертиз ім. М. С. Бокаріуса та проведенням незалежної оцінки об’єкта оренди; витрат Управління на публікацію оголошень про намір передати майно в оренду, про оголошення конкурсу та його результати за виставленими рахунками відповідних засобів масової інформації.
Для участі у конкурсі необхідно надати:
заяву, в якій зазначаються найменування юридичної особи або прізвища, ім’я по батькові фізичної особи, місцезнаходження або місце проживання, контактний телефон, місцезнаходження предмету оренди (адреса, поверх, площа), мета подальшого використання об’єкта оренди та передбачуваний термін оренди, банківські реквізити для повернення застави за участь у конкурсі.
До заяви додаються наступні документи:
— юридичними особами — нотаріально посвідчені копії установчих документів, оригінал чи нотаріально засвідчена копія документа, що підтверджує державну реєстрацію юридичної особи, копія довідки органу Державного комітету статистики України про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців України, документ, що підтверджує право підпису особи, для неприбуткових організацій — завірені копії документів про внесення до реєстру неприбуткових організацій та установ, належним чином оформлену довіреність, видану представнику юридичної особи (у разі потреби), проект договору оренди, довідка про банківські реквізити для повернення суми застави, інші документи, передбачені умовами конкурсу;
— фізичними особами — підприємцями — оригінал чи нотаріально засвідчена копія документа, що підтверджує його державну реєстрацію, копія довідки органу Державної податкової адміністрації України про взяття на облік як платника податків, декларація про доходи, отримані від заняття підприємницькою діяльністю або копія довідки про сплату єдиного податку, проект договору оренди, довідка про банківські реквізити для повернення суми застави, інші документи, передбачені умовами конкурсу.
Проект договору оренди має містити зобов’язання та пропозиції щодо виконання умов конкурсу.
До участі у конкурсі допускаються юридичні та фізичні особи, які своєчасно подали заяву та документи та внесли суму застави у розмірі 5 % від оціночної вартості об’єкта оренди, але не більш річної суми плати за оренду майна.
Перед початком конкурсної процедури учасники реєструються шляхом внесення відповідних відомостей про явку на засідання конкурсної комісії та надають наступні документи:
— документ, що засвідчує сплату застави за участь у конкурсі;
— пропозиції у конверті з написом «На конкурс», запечатаному печаткою або підписом учасника конкурсу. Пропозиції складаються з двох документів: запропонована сума орендної плати та техніко‑економічне обгрунтування або бізнес-план використання об’єкта. Пропозиції повинні бути підписані та завірені (у разі наявності) печаткою учасника.
Прийом заяв припиняється за 5 робочих днів до початку проведення конкурсу, про що повідомляється в оголошенні. Інформація про учасників конкурсу та зміст поданих документів не підлягають розголошенню до проведення конкурсу.
У випадку перенесення дати проведення конкурсу Управління припиняє прийом заяв за 5 днів до визначеної дати конкурсу.
Сума застави повертається особам, які не стали переможцем конкурсу, протягом трьох банківських днів з моменту визначення переможця конкурсу. Сума застави, що перерахована переможцем конкурсу, зараховується в рахунок орендної плати.
У разі відмови переможця конкурсу від укладання договору оренди:
— сума застави йому не повертається;
— конкурсна комісія приймає рішення про повторне проведення конкурсу або про передачу об’єкта в оренду особі, яка запропонувала найбільший розмір орендної плати та найкращі умови використання об’єкта після переможця.
Документи на участь в конкурсі надаються до управління комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради (м. Харків, пл. Конституції, 16, 2-й поверх, кімната № 2).
Засідання конкурсної комісії відбудеться 23 жовтня 2015 р. об 11‑00 год. в управлінні комунального майна та приватизації Департаменту економіки та комунального майна Харківської міської ради (м. Харків, пл. Конституції, 16, 2 поверх, каб. № 6-Б).
У разі зміни місця та часу проведення засідання конкурсної комісії, учасників конкурсу буде повідомлено додатково.
Додаткову інформацію можливо отримати за тел.: 725-25-45, 725-25-38. Стосовно огляду нежитлового приміщення необхідно звертатися безпосередньо до балансоутримувача майна.
Кінцевий строк надання документів — 15.10.2015 р. до 17.00 год.
Заступник начальника управління комунального майна та приватизації Т.Ю. Клемчук