За тиждень у Харківській області знешкодили 529 боєприпасів

24.07.2023 14:52   -
За тиждень на Харківщині знешкодили 529 боєприпасів - ДСНС

Сапери продовжують розміновувати території Харківського, Богодухівського, Чугуївського, Ізюмського та Куп’янського районів області, а також місто Харків. Про це повідомляють Харьковские известия.

Від початку повномасштабного вторгнення піротехнічні підрозділи обстежили більш як 3,3 тисячі гектарів територій та понад 2,2 тисячі кілометрів ЛЕП. Піротехніки виявили та знешкодили 73 910 вибухонебезпечних предметів.

«Впродовж минулого тижня піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 308 виїздів для виявлення та ліквідації вибухонебезпечних предметів. Всього знешкоджено 529 боєприпасів. Нині в області працюють 33 піротехнічні розрахунки – 169 осіб та 66 одиниць спецтехніки», – повідомив речник ГУ ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Впродовж останнього тижня на Харківщині сталося 3 підриви цивільних людей на вибухонебезпечних предметах. 20 липня у селі Верхній Байрак неподалік свого подвір’я 48-річний чоловік натрапив на невідомий боєприпас. Внаслідок вибуху чоловік зазнав поранень та був ушпиталений.

21 липня поблизу села Турове Богодухівського району на протитанковій міні підірвався трактор К-750. Внаслідок вибуху сталося займання. Полум’я охопило 20 м2 території. Сільгосптехніка керувалася дистанційно, тому постраждалих серед цивільного населення не було.

Біля села Пильна 23 липня на протитанковій міні підірвався легковик. Від отриманих травм водій загинув на місці.

ОСТАННІ НОВИНИ