Всеукраїнська прем’єра: У Харкові відбудеться вистава «In C» німецької хореографки Саші Вальц

16.06.2023 14:25   -
Всеукраїнська прем’єра: У Харкові відбудеться вистава «In C» Саші Вальц

Уперше в Україні, у Харкові, 21 червня відбудеться прем’єра вистави «In C» німецької хореографки Саші Вальц на музику композитора-мінімаліста Террі Райлі. Про це повідомляють Харьковские известия.

Вистава об’єднає магію хореографії Саші Вальц і талант 10 українських танцівників.

Вистава «In C» створена берлінською компанією Sasha Waltz & Guests в розпал пандемії у 2021 році. За основу була взята однойменна партитура американського композитора-мінімаліста Террі Райлі з імпровізаційною структурою.

В Україні «In C» буде презентована вперше в рамках фестивальної програми KharkivMusicFest.

«Ідея співпраці була моя, — коментує Віталій Алексейонок, артдиректор фестивалю KharkivMusicFest. — Я розповідав Саші про наш фестиваль і висловив своє бажання привезти її постановку до Харкова. Ми говорили про це ще до війни, і тоді Саша з цікавістю сприйняла цю ідею. Планувалося, що або Саша, або хтось із її танцюристів прилетить до Харкова і буде тут працювати з харківською трупою. Але війна внесла свої корективи, і все вийшло інакше. Та все ж всі репетиційні процеси проходять під контролем Саші та її хореографа Орландо Родрігезом».

Репетиції танцівників відбуваються через Zoom одночасно в трьох містах: Берліні, Харкові і Києві. П’ять танцівників в Харкові та п’ять в Києві збираються в залах кілька разів на тиждень, щоб порепетирувати разом із хореографом компанії Sasha Waltz & Guests Орландо Родрігезом, а також для самостійної роботи.

«Вистава «In C» про те, як людина шукає самоідентифікацію і можливість бути вільною у соціумі. Тобто, як бути разом і при цьому мати свободу. В умовах війни вистава набуває іншого звучання. Бо це також про свободу, але в іншому контексті», — говорить учасниця постановки Юлія Гришина.

Музичний твір «In C» складається з 53 фраз (фігур), написаних для будь-якого складу інструментів. Виконавці повторюють їх довільну кількість разів. Кожен танцівник на сцені веде свою партію, але всі вони об’єднані спільною грою і, взаємодіючи на власний розсуд, щоразу створюють унікальний твір.

У виставі беруть участь виконавці: Юлія Гришина, Юлія Чурсіна, Артем Погорєлов, Іванна Рослик, Анастасія Панасенко, Світлана Вечірка, Дана Сарман, Ольга Дробиш, Юлія Циб, Артем Назарук.

Прем’єра відбудеться 21 червня в Театрально-концертному центрі.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.