В центрі Харкова перекладають трубопровід, який кілька разів потрапляв під обстріли

28.07.2023 12:50   -
У Харкові перекладають трубопровід, який потрапляв під обстріли

Комунальники продовжують перекладати технічно зношену ділянку трубопроводу на вулиці Сумській у Київському районі міста. Про це повідомляють Харьковские известия.

Роботи розбили на 2 етапи. Спочатку замінили 300 метрів трубопроводу. За планом, потрібно перекласти ще 260 метрів водоводу діаметром 200 мм. Про це повідомив сьогодні, 28 липня, заступник директора із виробництва комплексу «Харківводопостачання» Микола Завада.

За його словами, цей трубопровід кілька разів потрапляв під обстріл, що й призвело до його аварійного стану. До того ж водоводи саме з чавуну найбільш схильні до руйнувань після вибухів.

«Другий етап перекладки продовжуємо методом горизонтально спрямованого буріння. Він економічно вигідний, дозволяє уникнути перекриття та руйнування проїжджої частини. Одночасно відновлюємо оглядові колодязі, встановлюємо запірну арматуру та пожежні гідранти. На сьогодні пробурили першу свердловину, готуємось прокладати трубу. Оновлюємо сучасними та довгостроковими матеріалами», – зазначив Микола Завада.

Реставрацію водоводу комунальники планують закінчити у середині серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міст закоханих у Харкові потребує ремонту

ОСТАННІ НОВИНИ