Уряд хоче забрати у громад «військовий» ПДФО. Терехов просить про компроміс

15.09.2023 11:14   -
«Військовий» ПДФО. Терехов просить про компроміс

З 1 жовтня з бюджетів громад планують забрати ПДФО з військових. Через це, наприклад, місцевий бюджет Харкова може не дорахуватися у наступному році близько 3,4 млрд грн. Про це повідомляє Інфосіті.

Харківський міський голова Ігор Терехов порушив питання про передачу податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) з військовослужбовців з місцевого до державного бюджету на обласному засіданні членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Кабінет міністрів вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт, яким передбачається з 1 жовтня 2023 року забрати податок на доходи фізичних осіб з військовослужбовців на рівень держбюджету. У такому випадку цього року ми недорахуємося приблизно 650 млн грн, а у 2024 році – 3 млрд 400 млн грн», – зазначив Ігор Терехов.

У своєму виступі Ігор Терехов зазначив, що зараз всі зусилля мають бути сконцентровані на допомозі військовим. При цьому в Харкові через обстріли збитки від руйнувань вже становлять близько 9 млрд євро. За його словами, завдяки Офісу Президента, уряду, Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури торік вдалося відновити 200 багатоповерхових будинків, а цього року в роботі – ще 68 об’єктів.

У ході обговорення домовилися провести окрему нараду з місцевими головами, керівництвом Уряду та Офісу Президента для того, щоб визначити єдину спільну позицію з цієї теми та окреслити компенсаторні механізми з боку влади муніципалітетам у випадку ухвалення такого рішення.

«Впевнений, що разом ми знайдемо компроміс, який буде справедливим для всіх учасників процесу і водночас працюватиме як на наближення перемоги України на полі бою, так і на збереження гідного життя мирних мешканців», – підсумував Ігор Терехов.

ОСТАННІ НОВИНИ