Звільнення Андріївки, навчання на F-16 та зустріч Зеленського та Байдена – головне за ніч

15.09.2023 11:26   -

Цієї ночі Сили ППО знищили 17 дронів типу “Shahed”. У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що всього було зафіксовано пуски 17 ударних дронів. Вони рухалися у напрямку Хмельниччини. Військові показали 100% результат та знищили всі БПЛА.

Атакували також Харківську, Сумську, Херсонську, Запорізьку та Донецьку області. Є загиблі, поранені – серед них діти та пошкодження житлових будинків.

Росіяни відступили під Бахмутом. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ. Наші захисники просуваються південніше Бахмута. Вдалося звільнити Андріївку, а в районі Кліщіївки частковий успіх. Також Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ на Авдіївському, Мар’їнському та Бахмутському напрямках.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Пентагон підтвердив початок мовної підготовки українських пілотів для навчань на винищувачах F-16 найближчим часом. У відомстві зазначили, що українські пілоти, а також технічний персонал розпочнуть займатися мовною підготовкою на авіабазі в Техасі вже в вересні. Згодом вони навчатимуться керуванню та обслуговуванню винищувачів F-16. Конкретної дати, коли почнуться ці навчання у Пентагоні не вказали.

Унаслідок регулярних атак на Одещину та падіння уламків російських дронів, Румунія розширила зону обмеження польотів на своєму кордоні з Україною. Про це повідомляє міноборони країни. Так, польоти заборонені в північній частині Добруджи на відстані 20-30 кілометрів від українського кордону.

Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом США Джо Байденом у Білому домі вже наступного тижня. Про це повідомляє Reuters із посиланням на неназваного чиновника США. Зазначається, що зустріч відбудеться після засідання Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Там же український Президент може зустрітися із своїм колегою Анджеем Дудою. 

Літо 2023 стало найспекотнішим за всю історію спостережень, які ведуть з 1880 року. Про це повідомляє NASA. Цьогорічні червень, липень та серпень були спеконтнішими на 1,2 °С. Вчені заявляють, що рекордне літо 2023 продовжує багаторічну тенденцію потепління.

ОСТАННІ НОВИНИ