У медуніверситеті привітали першокурсників. ФОТО

30.08.2019 13:45   -
Автор:
У заході взяли участь заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, новий ректор університету Валерій Капустник, голова вченої ради вишу Володимир Лісовий, декани факультетів, першокурсники та їхні батьки.
Ректор, який сьогодні обійняв свою посаду, привітав першокурсників. Зазначимо, що до цього Валерій Капустник був першим проректором університету.
«Сьогодні ми приймаємо до своїх лав молодих людей, які вирішили стати лікарями. Я сподіваюся, що вибір професії був для вас свідомим, і нам дуже приємно, що освоювати її ви прийшли саме до нашого університету. Я бажаю вам щасливого і повноцінного студентського життя!», – сказав Валерій Капустник.
Також напутні слова майбутнім лікарям адресувала Світлана Горбунова-Рубан.
«Я вірю, що ви станете хорошими лікарями, бо від вас залежатимуть здоров'я і життя людини, яка до вас звернеться. Пам'ятайте, що робочий час лікаря – це 24 години на добу. До вас звертатимуться пацієнти вдень і вночі, і цьому треба радіти, бо, значить, ви дійсно стали хорошим фахівцем, і головне тому підтвердження – визнання людей, які будуть у вас лікуватися», – підкреслила віце-мер.
Під час свята посвячення студенти зачитали клятву першокурсника, після чого відбувся святковий концерт. Зазначимо, цього року на перший курс медуніверситету вступило близько 500 осіб.
Довідка. Харківський національний медичний університет налічує 70 кафедр і 7 факультетів, у складі яких працюють 949 науково-педагогічних працівників. Серед педагогів вишу – 133 доктори медичних наук, 555 кандидатів медичних наук, 119 професорів і 262 доценти. Підготовка студентів і лікарів-інтернів здійснюється на 48 кафедрах, які розміщені на 106 клінічних базах в 70 лікувально-профілактичних і спеціалізованих медичних установах міста Харкова та області.