«Почути мандрує Україною»: у Харкові відбудеться інклюзивний мистецький вечір

30.08.2019 13:26   -
Автор:
«Почути» — це проект про мистецтво, яке доступне для кожного. Його учасники розповідають жестовою мовою поезію, проводять театральні вистави, літературні вечори, музичні концерти та шкільні уроки.
Із вересня минулого року поетичні вечори проекту «Почути» відбуваються по всій країні. Харків – п’яте місто, де відбудеться такий поетичний вечір. Захід організовують у партнерстві з Харківським літературним музеєм.
У Харкові дванадцять українських поетів з різних регіонів України презентують свою поезію як українською, так і жестовою мовою. Серед тих, хто читатиме вірші: Лія Алтухова, Таня-Марія Литвинюк, Анатолій Мілецький, Ваня Сарчук, Юлія Шевель, Анна Фадєєва, Тетяна Медзуновська, Ольга Мацо, Світлана Панчук, Олександр Козинець, Остап Микитюк та Дарія Зоріна. У межах проекту поети спеціально вивчили свою поезію жестовою мовою, щоб мистецтво було доступним і для людей з порушеннями слуху.
Організатори запрошують усіх, хто цікавиться новими літературними форматами та інклюзивними мистецькими подіями. Під час заходу буде переклад на жестову мову від Валентини Кушнарьової.
Участь у події безкоштовна. Через обмежену кількість місць організатори просять зареєструватись на захід за посиланням.
Місце проведення: Харківський літературний музей, вул. Багалія, 6
Довідково. Проект «Почути» було створено у вересні 2016 року. З цього часу більше 50 поетів записали відеопоезію жестовою мовою, якою спілкується щонайменше 223 тисячі українців. Переглянути відеопоезію можна на сторінці проекту в Facebook та на Youtube-каналі.