У Харкові зоозахисники та комунальники підписали договір про співпрацю

08.11.2022 09:04   -
Новини Харкова: Зоозахисники та комунальники підписали договір про співпрацю

КП «Центр поводження з тваринами» та громадські зоозахисні організації міста Харкова уклали перші договори про співпрацю у сфері роботи з бездомними тваринами. Про це повідомляють Харьковские известия.

Відтепер комунальне підприємство і зоозахисники будуть спільно стерилізувати тварин, ставити кліпсу і тату, вакцинувати проти сказу, заносити данні до єдиного муніципального реєстру та повертати на місце вилову під опіку волонтерів або опікунів, з якими буде укладено договір щодо відповідального утримання бездомної тварини.

«Якщо побачите на вулиці собаку з круглою жовтою кліпсою та написом «КП 057 (+ чотири персональні цифри)» або кота з татуюванням на внутрішній стороні вушної раковини, знайте, що це – стерилізовані та вакциновані тваринки і в них є опікун», – розповіли на підприємстві.

Харків’яни можуть самостійно звернутися на підприємство для проведення необхідних заходів та укладення договору опікунства над безхатньою твариною. Усі заходи, пов’язані зі стерилізацією, лікуванням та ідентифікацію тварини, для опікунів є безкоштовними.

Детальніше про умови співпраці можна прочитати, перейшовши за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові притулок збирає теплі речі для тварин-безхатьок