У харківському екопарку будують хоспіс для тварин

29.01.2024 10:59   -
У харківському екопарку будують хоспіс для тварин

Про створення в екопарку найбільшого в Україні хоспісу для тварин, які постраждали від війни, напередодні розповів засновник екопарку Олександр Фельдман. Про це повідомляє Інфосіті.

За словами Олександра Фельдмана, будівництво хоспіса для тварин вже розпочалося. Хоспіс мають відкрити цьогоріч. В ньому прийматимуть диких та домашніх тварин, які постраждали під час війни і потребують постійної опіки.

“До нас дуже часто звертаються захисники та мешканці прифронтових територій з приводу поранених та покинутих тварин. Це і олені, які втратили ноги, поранені лебеді, які не можуть літати, покинуті маленькі поросята та кози та інші”, – розповів Олександр Фельдман.

Наразі такими тваринами опікуються у Центрі порятунку тварин “Добрий Дім”, який працює на базі Фельдман Екопарку. В подальшому їх утримуватимуть у хоспісі для тварин.

“Наші спеціалісти роблять все, щоб вилікувати, реабілітувати та підготувати таких тварин до повернення у їх природне середовище, але повернутись зможуть не всі. Для того, щоб їх розмістити, мають бути створені комфортні вольєри у спокійних куточках природи, де вони зможуть комфортно жити під наглядом спеціаліста”, – зазначив Олександр Фельдман.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ