У Харківській області проходять навчання добровольців «Гвардії наступу» (відео)

06.03.2023 13:30   -
На Харківщині проходять навчання добровольців «Гвардії наступу»

Перший вишкіл добровольців «Гвардії наступу» проходив на одному з полігонів Харківщини в умовах, наближених до бойових. Про це повідомляють Харьковские известия.

У навчанні також взяли участь мобілізовані громадяни та військовослужбовці за контрактом.

Учасники тренувань вивчали матеріальну частину зброї, способи визначення відстані до цілі, основні правила стрільби, метання ручної гранати та алгоритм надання медичної допомоги. Крім цього, в межах підготовки військовослужбовці відпрацьовували навички бойової стрільби у складі підрозділів із використанням броньованої техніки.

«Підготовка проходить у три етапи. Перший – загальновійськова підготовка, яка включає вогневу, інженерну підготовку, а також тактичну медицину та топографію. Другий етап – це підготовка спеціалістів: снайперів, кулеметників, гранатометників та екіпажі БТРів. Третій етап – це колективна підготовка, під час якої відпрацьовується виконання завдань у складі відділень, взводів, рот та батальйонів. Триває підготовка не менше шести тижнів», – розповів начальник бойової підготовки третьої бригади оперативного призначення Нацгвардії підполковник Артем Зінов’єв.

Нагадаємо, записатися до нових, добре оснащених та підготовлених штурмових підрозділів «Гвардії наступу» можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківської області.

ОСТАННІ НОВИНИ