Пенсії значно збільшаться вже цього року – мінсоцполітики

06.03.2023 13:10   -

Міністерство соціальної політики наводить лад і відновлює справедливість у питанні індексації мінімальних пенсій. Зараз відбувається перерахунок виплат тим, хто отримує мінімальну або середню пенсію, при цьому розмір зросте від 100 до 1000 грн залежно від стажу, який має людина, від інших нарахувань, зазначили в Комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики.

ОЛЬГА ВАСИЛЕВСЬКА-СМАГЛЮК ЧЛЕН ПАРЛАМЕНТСЬКОГО КОМІТЕТУ З ПИТАНЬ ФІНАНСІВ, ПОДАТКОВОЇ ТА МИТНОЇ ПОЛІТИКИ
Важливо, що збільшення відбудеться, і для більшості громадян воно буде суттєвим – близько 450 грн. Дуже важливо, що завдяки Мінфіну всі пенсіонери та отримувачі соцвиплат мають верифікувати свої дані, буде створена єдина база, а надалі Міністерство соціальної політики намагатиметься вирівняти розмір пенсій. Це основна мета верифікації.

У Комітеті також зазначили, що з 1 березня зросли розміри мінімальних пенсійних виплат особам з інвалідністю із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Загалом індексація залежить від загальних показників держбюджету за підсумками року, підкреслили в комітеті.

ОЛЬГА ВАСИЛЕВСЬКА-СМАГЛЮК ЧЛЕН ПАРЛАМЕНТСЬКОГО КОМІТЕТУ З ПИТАНЬ ФІНАНСІВ, ПОДАТКОВОЇ ТА МИТНОЇ ПОЛІТИКИ
Ситуація в Україні складна, зараз наявний дефіцит Пенсійного фонду. У нас працюючого населення небагато, дехто ухиляється від сплати податків, через війну страждає бізнес і не може повноцінно платити податки. Проте зараз завдання уряду – зробити так, щоб пенсіонери не страждали й не були на межі виживання.

При цьому, цьогорічна індексація – одна з найбільших за всі останні роки, підкреслили в комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики.

ОСТАННІ НОВИНИ