Тюремні строки отримали ще двоє колаборантів, які працювали на рф під час окупації Харківщини

06.12.2023 13:00   -
Тюремні строки отримали ще двоє колаборантів з Харківщини - СБУ

За матеріалами СБУ тюремні строки отримали двоє колаборантів, які працювали на рф під час захоплення частини Харківської області. Про це повідомляє Iнфосiтi.

Серед фігурантів — 52-річний мешканець Балаклії, який підтримав загарбників одразу після початку повномасштабного вторгнення росії.

У період захоплення міста він проводив телефонний зв’язок до приміщень місцевих окупаційних органів країни-агресора. Також він організовував трансляцію радіоканалів рф на території міста через мережу гучномовців.

“У радіоефірах ворог закликав місцевих жителів до співпраці з рашистами та закликав здаватися в російський полон учасників партизанського руху”, – зазначив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Після звільнення Балаклії зловмисник намагався переховуватись від правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

Ще одна колаборантка – 39-річна мешканка смт Шевченкове Куп’янського району, яка у період захоплення громади добровільно очолила окупаційний «центр надання соціальних послуг».

Тюремні строки отримали ще двоє колаборантів з Харківщини - СБУ

На цій «посаді» вона організовувала роздачу прихильникам рашизму так званої «гумдопомоги» з країни-агресора. До складу «гумпакету» обов’язково входила пропагандистська газета росії «Харьков Z», яка заперечувала збройну агресію рф та виправдовувала злочини загарбників.

За матеріалами СБУ суд призначив їм від 7 до 11 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 років тюрми отримав російський військовий, який розстріляв авто цивільних під Ізюмом

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ