Тепловики Харкова розповіли про рекорди опалювального сезону 2023-2024

28.12.2023 10:22   -
Новини Харків: рекорди опалювального сезону 2023-2024

Новий опалювальний сезон у Харкові вже став рекордсменом за всю історію існування КП «Харківські теплові мережі». Про це повiдомляє Iнфосiтi.

За словами генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Василя Скопенка, 95% будинків у місті було підключено до системи теплопостачання лише за тиждень. У довоєнний період цей процес тривав від двох тижнів до місяця.

Крім того, були обладнані генераторами всі котельні, і зараз вони повністю готові до автономної роботи.

«Завдяки іноземним партнерам Харків вводить в експлуатацію принципово нову газову когенерацію. У наших котельнях вже облаштували перші п’ять мініТЕЦ від урядів Німеччини та Швейцарії. Нещодавно приїхали ще шість установок за програмою USAID. Незабаром презентуватимемо новий проєкт, який стане відкриттям для всієї України. Реалізується він за підтримки Міжнародної організації з міграції (МОМ). У жодному місті України немає стільки сучасних котелень, як у Харкові», – розповів генеральний директор підприємства.

Також у 2023 році фахівці КП «ХТМ» провели понад 400 капітальних ремонтів внутрішньобудинкових систем та замінили загалом понад 500 км труб. Відновлювальні роботи проводились, зокрема, і на Північній Салтівці. Працівники реконструювали 21 центральний тепловий пункт, 20 магістральних камер, замінили понад 800 теплових рамок у підвалах будинків. Також у місті працює система диспетчеризації SСADA, яка забезпечує швидкість та ефективність прийняття рішень у разі виникнення критичних ситуацій.

«Теплопостачання Харкова в екстремальних умовах війни перетворилося на високотехнологічну та максимально автономну систему», – наголосив Василь Скопенко.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ