СБУ запобігла втечі поплічника окупантів, який допомагав ворогу на Харківщині

19.03.2024 13:30   -
СБУ запобігла втечі поплічника окупантів, який допомагав ворогу на Харківщині

Служба безпеки і Національна поліція викрили мешканця Харківщини на пособництві рф. Фігуранта затримали при спробі втекти на тимчасово окуповані території, повідомляє Інфосіті.

Зловмисником виявився 63-річний мешканець с. Вербівка Ізюмського району. Безробітний чоловік раніше мав проблеми з законом, а під час окупації Ізюмщини у 2022 році взявся активно допомагати окупантам. Зокрема, чергував на блокпостах та виказував учасників руху опору, які діяли на території області.

Також фігурант добровільно обходив фронтову територію, де фіксував місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ.

«Зрадник через Telegram «зливав» представникам рф інформацію про розташування особового складу ЗСУ та військової техніки. Зокрема, у вересні 2023 року він відправив скріншот мапи з позначкою, де дислокувалися українські захисники», – розповів речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Поплічника окупантів затримали в м. Красноград, коли чоловік намагався втекти на непідконтрольні території.

Чоловіку повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ