Радник керівника Офісу Президента продала свою цінну медаль для підтримки ЗСУ

04.08.2022 17:22   -
Новини Харкова: Радник керівника ОП продала спортивну медаль для підтримки ЗСУ

Відомі українські спортсмени продовжують допомагати нашій армії та без вагань розлучаються навіть зі своїми найціннішими нагородами, аби також наблизити Перемогу. Саме так зробила і знаменита легкоатлетка, заслужений майстер спорту Олена Говорова, яка зараз є радником керівника Офісу Президента України з питань спорту та заступником Голови КМДА. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

На великому благодійному аукціоні в Києві під назвою «Перемога починається з тебе» Олена Говорова продала свою бронзову медаль чемпіонату світу-1997 у потрійному стрибку за 6 тисяч доларів США. Ця нагорода була здобута Оленою в Афінах з особистим рекордом 14.67 метрів, і це єдина медаль з чемпіонатів світу в успішній професійній кар’єрі спортсменки. Також нагадаємо, що Олена Говорова є бронзовим призером Олімпійських Ігор-2000 в Сіднеї.

«Коли мене запитали, чи не шкода тобі віддавати свою медаль, я відповіла, що у мене навіть думки такої не було. Це не моя медаль, а моєї країни, кожного з вас. Це медаль моєї України, яку я захищала на спортивних майданчиках. Моя країна надала мені таку змогу займатися найулюбленішою справою все своє життя і зараз ця медаль може захищати нашу країну», — прокоментувала своє рішення Олена Говорова.

Загалом на благодійному Аукціоні «Перемога починається з тебе» було реалізовано понад 50 лотів, серед яких антикварні предмети, рідкісні книги про Україну, твори українських живописців, старовинні ікони та трофеї українських захисників, здобуті у боях із окупантами. Крім того, на аукціоні продали знамениті марки, присвячені героїчній обороні України з підписами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, автора фрази «руський військовий корабель, йди нах..” Романа Грибова та гендиректора «Укрпошти» Ігоря Смілянського.

Разом вдалося зібрати майже 4 мільйона гривень. Усі кошти, отримані під час вечора-аукціону, втому числі й з продажу світової «бронзи» нинішнього радника керівника Офісу президента України, будуть передані для допомоги конкретним підрозділам ЗСУ, а також силам Територіальної оборони.

Новини Харкова: Радник керівника ОП продала спортивну медаль для підтримки ЗСУ