Прокуратура зобов’язала ТОВ повернути земельну ділянку Харківській міськраді

27.03.2023 14:32   -
Харківська прокуратура зобов'язала ТОВ повернути землі міськраді

Прокуратура через суд зобов’язала ТОВ повернути Харківській міській раді земельну ділянку вартістю майже 220 млн грн. Про це повідомляють Харьковские известия.

Так, у 2004 році між колишньою Дергачівською РДА та одним із підприємств було укладено договір оренди земельної ділянки для будівництва станції технічного обслуговування автомобілів з автомийкою та хімчисткою. На той час земельна ділянка площею понад 6 га знаходилась на території Черкасько-Лозівської сільської ради біля окружної дороги в районі «П’ятихатки», за межами населеного пункту,

У 2012 році вказана земельна ділянка увійшла до меж міста Харкова по проспекту Лозовеньківському.

Укладаючи договір оренди, орендодавець розраховував, що підприємство буде використовувати земельну ділянку для будівництва станції технічного обслуговування автомобілів, однак ТОВ так і не розпочало будівництво.

Більше того, підприємством-орендарем навіть не було отримано дозвільні документи, які надають право на виконання будівельних робіт.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Вказані обставини унеможливлюють ефективне використання вказаної земельної ділянки.

Господарський суд задовольнив позов Шевченківської окружної прокуратури в інтересах держави до ТОВ щодо розірвання договору оренди землі та повернення до земель запасу міста земельної ділянки вартістю майже 220 млн гривень.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

ОСТАННІ НОВИНИ