Прокуратура вимагає повернути громаді Харкова земельну ділянку по вул. Буковій

21.04.2023 12:10   -
Прокуратура вимагає повернути громаді Харкова ділянку по вул. Буковій

Прокуратура позивається до приватного підприємства щодо розірвання договору оренди та повернення громаді Харкова земельної ділянки вартістю 41 млн грн по вул. Буковій. Про це повідомляють Харьковские известия.

На підставі рішення Харківської міської ради підприємство ще в 2006 році отримало земельну ділянку площею 1 га, розташовану по вул. Буковій у Харкові. Підприємство отримало землю для будівництва культурно-розважального центру з гостьовою стоянкою машин.

Будівництво дотепер не розпочато. Більше того, підприємство не лише розпочинає будівельні роботи вже протягом 17 років, а й навіть не отримало дозвільні документи, які надають право на виконання таких робіт. Орендну плату за користування землею підприємство також не сплачує.

“Недоотримання значної суми орендної плати суттєво ослаблює дохідну частину місцевого бюджету, а невиконання умов договору підприємством унеможливлює ефективне використання вказаної земельної ділянки. У зв’язку з цим окружна прокуратура звернулась з відповідним позовом до суду”, – повідомили в пресслужбі прокуратури.

Господарським судом Харківської області відкрито провадження у справі.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.