Прокуратура позивається до економічного університета через будівлю-пам’ятку архітектури у Харкові

01.06.2023 12:39   -
Прокуратура позивається до економічного університета через будівлю-пам'ятку архітектури у Харкові

Правоохоронці вимагають від адміністрації Харківського національного економічного університету ім. Семена Кузнеця вжити невідкладних заходів щодо збереження пам’ятки архітектури по вул. Полтавський Шлях, повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що адміністрацією Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця прийнято на баланс нежитлову будівлю по вул. Полтавський Шлях, що перебуває на державному обліку як пам’ятка містобудування та архітектури місцевого значення. Оціночна варість об‘єкта складає майже 155 млн гривень.

На зазначену пам’ятку з навчальним закладом укладався охоронний договір у 2006 році, термін дії якого скінчився ще у 2011 році.

З вказаного часу будівля-пам’ятка архітектури жодного дня не використовувалася в освітніх цілях. З 1957 року капітальний ремонт пам’ятки не проводився: у конструкціях будівлі виникли тріщини, є дефекти в покрівлі і перекриттях.  А після минулорічних бомбардувань і обстрілів між поверхами обвалилися перекриття.

У позовній заяві прокурор через суд просить зобов’язати навчальний заклад укласти охоронний договір та привести пам‘ятку культурної спадщини у належний стан шляхом проведення консерваційних, реставраційних та протиаварійних робіт.

ОСТАННІ НОВИНИ