Постраждалий від обстрілів центр Харкова прикрасили петриківським розписом (фото)

17.08.2023 14:55   -
Центр Харкова прикрасили петриківським розписом - фото

У Харкові постраждалий від обстрілів центр міста волонтери прикрасили птахами та квітами з петриківського розпису. Про це повідомляє Інфосіті.

Нагадаємо, започаткувала творчу акцію мисткиня з Ізюму Карина Жернова, яка працює у напрямку стріт-арту. За словами ініціаторки проєкту Карини Жернової, метою акції є підтримка морального духу харків’ян і демонстрація незламності Харкова.

«Харків – місто мрій, талантів та ідей. Він обовʼязково відбудується, розквітне та заграє новими, яскравими барвами життя! Ми вже розписали головну вулицю міста. І це лише початок! Дуже радію, що до акції вже долучилося стільки небайдужих, творчих людей! Також хочу висловити особисту подяку меру Харкова Ігорю Терехову за підтримку», – зазначила мисткиня.

Згодом до ініціативи долучились волонтери культурно-освітнього Гончаренко центру. Петриківського розпису їх навчила Катерина Ковшар, дружина військовослужбовця, що зараз боронить нашу землю.

«Ми вирішили долучитися до творчої акції, бо маємо можливість реалізувати основну ідею – популяризувати українське мистецтво. У Гончаренко центрі я провела два курси з петриківського розпису, маю чудових випускниць, які разом зі мною розмалювали будівлю на Сумській 120. Реакція харківʼян на пташок, які з’являються на забитих фанерою вікнах, демонструє, що Харків – це українське місто, у якому шанують красу та культурну спадщину!» – підкреслила художниця.

ОСТАННІ НОВИНИ