Під час окупації Харківщини на фермі загинули 60 тисяч тварин (фото)

24.04.2023 16:12   -
Під час окупації Харківщини на фермі загинули 60 тисяч тварин

Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов відвідав пошкоджений окупантами агрокомплекс «Слобожанський», у якому загинули десятки тисяч тварин. Про це повідомляють Харьковские известия.

Агрокомбінат «Слобожанський» знаходиться у Чкаловській територіальній громаді. Росіяни окупували Чкаловське на початку березня 2022 року і обстрілювали агрокомбінат. Від голоду на фермі загинули 60 тисяч тварин із 70 тисяч. Попередні збитки підприємства оцінюються в сотні мільйонів доларів США.

«До повномасштабного вторгнення агрокомбінат «Слобожанський» був найбільшим платником податків у територіальній громаді. Зараз підприємство розтрощене та не функціонує. Зі свого боку зробимо все можливе, щоб допомогти відновити роботу комбінату», – зазначив Євген Іванов.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також значних руйнувань від російських обстрілів зазнала школа у селі Леб’яже Чугуївського району. Наразі в закладі дистанційно навчаються 160 дітей. В громаді хочуть відновити школу. За попередніми підрахунками, на відбудову закладу необхідно 30 мільйонів гривень.

«Відновлювати навчальні заклади необхідно вже зараз, аби дітям було куди повертатися, після того, як ЗСУ остаточно виженуть окупантів з України. Проєкт відновлення, що подала громада, будемо оброблювати та передавати в роботу до Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Сподіваємось, незабаром роботи з відновлення стартують», – підкреслив Євген Іванов.

Школа селища міського типу Есхар зазнала двох ракетних ударів з боку окупантів торік. Пів будівлі знищено вщент. Для відновлення необхідно розібрати частину заваленої будівлі та звести нову. Для цього розроблятимуть проєктно-кошторисну документацію.

ОСТАННІ НОВИНИ