На Харківщині СБУ викрила депутата міськради, який займався військовою логістикою для окупантів

23.11.2023 12:34   -
На Харківщині СБУ викрила депутата міськради, який допомагав окупантам

Служба безпеки викрила ще одного пособника, який допомагав ворогу доставляти техніку на східний фронт. Ним виявився 57-річний депутат Куп’янської міської ради Анатолій Єгоров. Про це повідомляє Інфосіті.

Встановлено, що після захоплення населеного пункту чоловік почав займатись залізничними перевезеннями для окупантів та очолив «Локомотивне депо Куп’янськ» у створеному агресором підприємстві «Купянская железная дорога».

“За вказівкою рашистів, зловмисник організовував перевезення особового складу, військової техніки та боєприпасів за допомогою залізничного транспорту з території рф до тимчасово захоплених районів Харківщини.


Також ворожий пособник передав в користування військовослужбовцям рф два тепловози, що належали місцевому підрозділу АТ Укрзалізниці. Пізніше вони стали складовою частиною броньованого поїзду військових формувань рф”, – розповів речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, підозрюваний також організував вивезення залізничним транспортом зерна з тимчасово окупованої території Харківської області на територію рф.

Після деокупації регіону, зловмисник втік на територію рф та переховується там від правосуддя.

Наразі фігуранту заочно оголошено підозру за ч. 1 ст. 111-2 (Пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ