Музей Сковороди оголосив про збір коштів на відбудову «301 Справжній друг Сковороди»

28.11.2023 12:30   -
Музей Сковороди оголосив про збір коштів на відбудову «301 Справжній друг Сковороди»

Літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди оголосив збір коштів на відновлення, приурочений до 301-річчя філософа. До ініціативи долучився також Фонд громади Харкова «Толока». Про це повідомляє Інфосіті.

Нагадаємо, в ніч з 6 на 7 травня 2022 року російська ракета влучила в пам’ятку національного значення – меморіальний музей Григорія Сковороди, колишній будинок поміщика Андрія Ковалівського.

Піклуючись про стан будівлі, команда музею вирішила запустити культурну ініціативу «301 Справжній друг Сковороди», яка приурочена до дня народження поета. Мета — зібрати 3 мільйони гривень. Ці кошти спрямують на збереження будівлі меморіального комплексу до моменту його повної реставрації.

На відновлення музею вже оголошували збір коштів. Втім кураторка ініціативи «301 Справжній друг Сковороди» Анастасія Іщенко у коментарі для «Люк» каже, що гроші від митців та Укрпошти не поступали на рахунок музею, тому команда і вирішила розпочати новий збір.

Щоб взяти участь в ініціативі для збереження музею Сковороди, потрібно заповнити Google-форму. Також можна задонатити будь-яку суму на першу «банку» музею.

«Банку» для збіру коштів для збереження музею відкрив також Фонд громади Харкова «Толока».

“Ще рік тому Фонд громади Харкова «Толока» одним з перших надав допомогу музею, аби той провів першочергові протиаварійні роботи. Нещодавна музей оголосив збір коштів на відновлення, приурочений до 301-річчя Григорія Савича Сковороди. Фонд громади Харкова «Толока» також долучається до цієї ініціативи”, – зазначили у Фонді.


Збір триватиме до Дня народження Сковороди, який відзначається 3 грудня. Увечорі 3 грудня фонд відзвітує про зібране та подвоїть вказану суму, а потім перерахує її музею. Картка МОНОБАНКУ 5375 4112 1285 2664.

Серед тих, хто задонатить від 500 гривень, Фонд громади Харкова «Толока» розіграє збірку книг.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ