Хірургам Харківської обласної клінічної лікарні передали AR-окуляри (фото)

08.09.2022 09:23   -
Новини Харкова: Медикам обласної клінічної лікарні передали AR-окуляри

Kharkiv IT Cluster передав хірургам Харківської обласної клінічної лікарні AR-окуляри для проведення складних операцій. Про це повідомляють Харьковские известия.

Завдяки підтримці начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, Kharkiv IT Cluster та Благодійний фонд IT4Life об’єднали зусилля ІТ-спільноти Харкова та придбали для Обласної клінічної лікарні окуляри доповненої реальності HoloLens 2.

«Окуляри віртуальної реальності мають бути корисними в навчанні лікарів для проведення складних хірургічних операцій. Це перші AR-окуляри, які будуть застосовуватися у Харкові. Наприклад, якщо лікареві треба буде видалити уламок з голови пацієнта, то він може завчасно змоделювати цю операцію та мінімізувати всі ризики», – поділився голова ХОВА.

Новини Харкова: Медикам обласної клінічної лікарні передали AR-окуляри

Також нещодавно Kharkiv IT Cluster спільно з Харківською ОВА передав бронежилети для медиків і рятувальників Харківщини.

ІТ-спільнота Харкова за час війни демонструє стійкість у підтримці міста, завдяки співпраці з Харківською військовою адміністрацією Kharkiv IT Cluster та Благодійний фонд IT4Life мають змогу реалізовувати проєкти, які направлені на допомогу медикам, рятувальникам, поліцейським та жителям Харківщини.

Раніше ми повідомляли про те, що медики Роганської громади отримали карети швидкої допомоги з Німеччинию