Харківський центр волонтерів: 16 років в сфері допомоги людям!

19.04.2023 18:12   -
Харківському центру волонтерів 16 років

Харківська обласна молодіжна громадська організація «Харківський центр волонтерів» з 2007 року активно працює в місті Харкові та Харківській області, надаючи допомогу тим, хто цього дійсно потребує. Про це повідомляють Харьковские известия.

Головна мета, з якою був створений «Харківський центр волонтерів», – це надання соціальних послуг та волонтерської допомоги соціально-незахищеним категоріям населення, а саме: людям з інвалідністю, багатодітним та малозабезпеченим родинам, жінкам кризових категорій, внутрішньо переміщеним особам, людям похилого віку, молоді та іншим категоріям, що потребують допомоги волонтерів.

“Місія нашої організації, відповідно до Стратегічного плану до 2024 року: «Ми змінюємо світ через волонтерство допомагаючи тим, хто цього дійсно потребує», – розповідає президентка ХОМГО «Харківський центр волонтерів» Світлана Сітнік. – Протягом своєї роботи за 16 років організацією разом з партнерами проведено більше 2000 соціальних акцій та заходів. Охоплено біля 80000 осіб, залучено до надання допомоги людям соціальних категорій більше 1200 волонтерів. Наразі в нашій країні, нажаль, йде війна, люди потребують ще більшої уваги та нашої волонтерської допомоги. Тому, з початку війни в Україні, ми не зупинили свою волонтерську роботу, а ще більше активізували її завдяки нашим друзям, партнерам, однодумцям та спільно продовжуємо нашу місію надання волонтерської допомоги потребуючим”.

Командою організації разом із партнерами залучено більше 2 млн. грн. на гуманітарну допомогу потребуючим, проведено понад 120 виїзних та місцевих заходів, надано допомогу понад 16000 підопічних, залучено понад 80 волонтерів.

З 2014 року Харківський центр волонтерів працює в напрямку надання допомоги ВПО, які були переміщені до нашого Харківського регіону. Волонтери та волонтерки організації неодноразово здійснювали виїзди до зони АТО з гуманітарною місією, відвідуванням інтернатних закладів, надання гуманітарної допомоги цивільному населенню.

Для надання допомоги жінкам ВПО, жінкам кризових категорій, вивчення їх потреб та запитів, надання психологічної підтримки, команда Харківського центру волонтерів ініціювала проєкт «Створення Першої мережі жінок ВПО «Нові харків’янки», як інноваційної ідеї інтеграції жінок ВПО у приймаючі громади Харківської області», який був підтриманий Українським Жіночим Фондом.

Наразі волонтери центру активно працюють над розробкою та подальшим проведення курсу інформаційних сесій для жінок ВПО «Синергія єдності» з профілактики емоційного вигорання, синдрому відкладеного життя, підвищення стресостійкості у військових умовах, з подальшим створення об’єднуючої мережі взаємодопомоги.

Ще одним напрямом роботи Центру може стати надання підтримки жінкам ВПО як в Україні, так і за кордоном.

Також свою активну роботу щоденно продовжує волонтерський штаб надання оперативної гуманітарної людям вразливих категорій Харківщини.

“Ми щиро дякуємо нашим партнерам, серед яких: Український Жіночий Фонд, Фонд Східна Європа, Pact Ukraine, Центр гендерної культури міста Харкова, Східний Хаб, Коаліція «Харківщина – 1325», Українська Федерація Банків Продовольства, Українська Волонтерська служба та інші за підтримку та співпрацю, нашим волонтерським командам БФ «Крок в нове життя», волонтерській ініціативі «Нові будинки», БО «Благодійний фонд соціального здоров’я», всім волонтерам та волонтеркам, які в цей непростий для всіх військовий час в нашій країні працюють на нашому спільному волонтерському фронті заради такої очікуваної всіма нами Перемоги! Приєднуйтесь до нашого активного волонтерського руху задля надання допомоги людям!” – закликала Світлана Сітнік.

ОСТАННІ НОВИНИ