Харківський КОРД отримав новий бронеавтомобіль «Козак»

10.11.2023 14:50   -
Харківський КОРД отримав новий бронеавтомобіль «Козак»

Для спецпідрозділу Нацполіції КОРД з обласного бюджету в межах програми підтримки Сил оборони України придбали бронеавтомобіль «Козак». Про це повідомляє Інфосіті.

Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, ця бронемашина коштувала 12 мільйонів 800 тисяч гривень.

Бійці КОРДу фактично зупинили ту диверсійно-розвідувальну групу, яка намагалася заходити в місто Харків 27 лютого минулого року. Придбання такого бронеавтомобіля спрямоване на посилення обороноздатності області і матеріально-технічної бази КОРДу. Спецпідрозділ самостійно комунікував з виробником, щоб підібрати ту автівку, яка підходить для виконання поставлених завдань. Термін виробництва такого автомобіля становить приблизно 6-7 місяців, – сказав Олег Синєгубов.

Наразі КОРД працює на Куп’янському напрямку та інших гарячих напрямках, окрім того спецпризначенці задіяні в евакуації дітей.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Бронеавтомобіль «Козак» – українського виробництва. Такі машини дуже потрібні, оскільки підрозділ працює в щільно обстрілюваному районі. Тобто машина може забезпечити елементарну безпеку під час евакуації цивільних, а також зберегти особовий склад під час виконання бойових завдань, – наголосив начальник ГУНП у Харківській області Володимир Тимошко.

Спецпризначенець харківського КОРДу з позивним «Кентавр» розповів, що це вже друга бронемашина, яку їм передали цього року. Першу отримали влітку від Благодійного фонду Павла Якименка «Твій Харків».

Кошти на придбання першого бронеавтомобіля «Козак» ми шукали у приватного сектору. Так, нам допомагала купувати цю машину соціація газовидобувних компаній України, – прокоментував народний депутат України Павло Якименко.

ОСТАННІ НОВИНИ