Харківський академічний драматичний театр готує нову прем’єру

30.06.2023 12:30   -
Харківський академічний драматичний театр готує нову прем'єру

Харківський академічний драматичний театр продовжує активно працювати над оновленням репертуару навіть влітку, щоб розпочати новий сезон захоплюючими прем’єрами! Про це повідомляють Харьковские известия.

Зараз у театрі активно йде підготовка нової вистави під назвою “Академія сміху” в режисерській постановці Сергія Москаленка. Це п’єса сучасного японського драматурга, сценариста, актора і режисера Кокі Мітані. Перша постановка 1996 року в Aoyama Round Theater пройшла з великим успіхом і була відзначена театральною премією.
У 2004 році вийшов фільм “Університет сміху”, сценарист – Кокі Мітані.

Нагадаємо, будівля Харківського академічного драматичного театру постраждала під час обстрілів минулого березня. Більша частина трупи через війну виїхала. Втім восени 2022 року у театрі знов розпочалися репетиції. Режисер Володимир Давиденко поставив на малій сцені виставу за твором Еріха Марії Ремарка “Возлюби ближнього свого” — про емігрантів, що змушені були тікати з Третього Рейху. Також на малій сцені глядачу представили експериментальну виставу-сюрприз “О, цей чудовий світ!”. На великій сцені театру вистави не відбулися з питань безпеки. Виставу театра “Занадто одружений таксист” українською мовою глядач мав змогу побачити в ТКЦ на Сумській. Сезон театр завершив аншлагом на виставі “Політ над гніздом зозулі” за романом Кена Кізі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові драмтеатр остаточно позбувся згадки щодо “російського” минулого

ОСТАННІ НОВИНИ