Харківщина готується до можливих блекаутів

29.12.2023 10:57   -
Харківщина готується до можливих блекаутів

Під час апаратної наради у ХОВА обговорили готовність усіх служб до можливих аварійних відключень електроенергії через ворожі обстріли. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

За словами очільника ХОВА, в області розгорнули 928 Пунктів Незламності, з яких функціонує 903. Зокрема, 150 працює в цілодобовому режимі, 753 – за графіками.

«У разі аварійного відключення постачання електричної та теплової енергії більш ніж на 3 години Пункти Незламності будуть переведені в цілодобовий режим роботи», – зазначив Олег Синєгубов.

До тривалої відсутності електроенергії готова поліція. Поліцейські будуть чергувати на важливих об’єктах та за необхідності трансювати сигнал повітряної тривоги з гучномовців на службових авто.

«Перше, що буде зроблено в разі відсутності електроенергії, це перехід поліції на цілодобове несення служби в посиленому варіанті. 275 службових авто з гучномовцями за необхідності транслюватимуть сигнал повітряної тривоги, а на дорогах замість світлофорів працюватимуть регулювальники», – сказав начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Володимир Тимошко.

Оператори мобільного зв’язку зазначили, що завдяки встановленню сучасного обладнання вдалося підвищити автономність роботи базових станцій в області.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ