Ігор Терехов обговорив концепцію «розумного міста» з IT-фахівцями (фото)

09.06.2023 17:52   -
Мер Харкова обговорив концепцію «розумного міста» з IT-фахівцями

Сьогодні, 9 червня, представники IT Cluster презентували Харківському міському голові Ігорю Терехову проєкт «Смарт сіті». Про це повідомляють Харьковские известия.

Мер Харкова обговорив з айтівцями практики «розумного міста», які можуть бути втілені під час відбудови міста.

Зокрема, йшлося про можливість дистанційного відкриття укриттів, створення віртуальних туристичних локацій та міського навігаційного додатку для смартфону, а також будівництво нового інноваційного університету.

«Моє завдання – зробити так, щоб у максимально стислий термін наше місто стало відкритим та прозорим. На це зараз спрямовані всі наші кроки, і смарт-управління у відбудові міста – наш перший пріоритет. І краще починати вже сьогодні. Новий університет міг би стати потужним іміджевим поштовхом для Харкова», – підкреслив Ігор Терехов.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Своєю чергою співзасновник компанії «Sigma Software Group» Валерій Красовський зазначив, що Харкову не вистачає сучасних вишів. Він запропонував внести проєкт з його будівництва до Генерального плану розвитку міста.

«Було б круто збудувати в Харкові новий університет з кампусами та електронними навчальними системами. Це привабило б багатьох студентів», – зазначив Валерій Красовський.

ОСТАННІ НОВИНИ