Ігор Терехов: Небо в Україні потрібно захистити, як в Ізраїлі

16.04.2024 11:58   -
Ігор Терехов: Небо в Україні потрібно захистити, як в Ізраїлі
ФOTO: AYAL MARGOLIN/JINI/ZUMA PRESS

Українська влада заявляє про необхідність захистити Україну від російських атак за ізраїльським прикладом.
Зокрема, про це Харківський міський голова Ігор Терехов розповів американській газеті «The Wall Street Journal».

«Звісно, я хочу такої можливості – захистити наше місто від ворожих атак у небі. Потрібен захист й Ізраїлю, й України», – зазначив очільник міста.

У той час як Україна та Ізраїль зазнавали повітряних атак своїх ворогів, обидві країни мають принципово різні відносини безпеки зі США, зазначається у статті. Зокрема, політика адміністрації Байдена щодо України протягом останніх двох років формувалася через побоювання, що Путін може вдатися до ядерної зброї чи іншої зброї масового знищення, якщо США чи інші члени НАТО дадуть Києву засоби для завдання серйозної шкоди російським силам.

Натомість Президент України Володимир Зеленський впевнений, достатньо політичної волі союзників, і небо над Україною буде захищене.

“Зараз увесь світ побачив по діях союзників у небі Ізраїлю та сусідніх країн, якою справді ефективною може бути єдність у захисті від терору, якщо в основі єдності – достатня політична воля. Разом діяли Ізраїль, Америка, Британія, Франція та Йорданія. Максимально ефективно. Pазом вони не допустили, щоб терор узяв гору. І разом працюють – із багатьма іншими, – щоб не було й подальшої ескалації.


Ізраїль не є членом НАТО, і не треба було нічого такого, як активація 5-ї статті. І ніхто не виявився втягнутим у війну. Вони просто допомогли захистити життя. «Шахеди» в небі України звучать так само, як і в небі Близького Сходу. Балістика всюди б’є однаково, якщо її не збити”, – зазначив Зеленський.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ