Ігор Терехов наказав зупинити будівництво на Пушкінській біля «Гіганту»

25.07.2023 18:02   -

Міський голова дав наказ зупинити будівництво в центрі Харкова на вулиці Пушкінській біля комплексу студентських гуртожитків «Гігант». Про це повідомляють Харьковские известия.

Фото будівництва невідомої споруди навпроти самого відомого у місті гуртожитка по вул. Пушкінській напередодні було надруковано майже у всіх місцевих пабліках, що визвало чималий резонанс. Громадськість обурилась, по-перше, через місто будівництва, бо споруда спотворить вигляд гуртожитку у стилі конструктивізму, а, по-друге, через, начебто, незаконність забудови.

У мерії сьогодні заявили, що у забудовника є усі необхідні документи для ведення робіт. Документи забудовнику видало попереднє керівництво Департаменту територіального контролю, зараз юристи міськради вивчають правомірність погодження цього будівництва та підстави видання містобудівних умов та обмежень.

Разом з тим мер Харкова Ігор Терехов вже дав завдання керівництву Департамента інспекційної роботи зупинити будівництво.

“Після уважного вивчення документів, що були підписані попереднім керівництвом Департаменту територіального контролю, буде вироблений подальший план дій”, – зазначив речник міськради Юрій Сідоренко.

ОСТАННІ НОВИНИ