Японського волонтера, який збирав пожертви у переході ТРЦ «Нікольський», підтримав мер Харкова

27.12.2023 14:12   -
Японського волонтера, який збирав пожертви у переході ТРЦ "Нікольський", підтримав мер Харкова

Фумінорі Цучіко, який після початку повномасштабної війни переїхав в Харків та відкрив безкоштовне кафе на Салтівці, хотіли вигнати з підземного переходу біля ТРЦ «Нікольський». Про це повідомляє Інфосіті.

Про конфлікт з представниками торговельного центру волонтер розповів на своїх сторінках у соцмережах. За словами Цучіко, представник Нікольського заборонив волонтеру збирати кошти та викликав поліцію.

Фумінорі зазначив, що був здивований, адже збирав там добровільні пожертви вже понад місяць, і нагадав, що декілька разів намагався домовитися щодо збору пожертв з представниками Нікольського.

На конфлікт відреагував міський голова Ігор Терехов. Він, зокрема, повідомив, що переговорив з керівництвом молу і що Фумінорі більше ніхто не заважатиме.

“Щодо конфлікту ТРЦ «Нікольський» з японським волонтером Фумінорі Цучіко.

Я переговорив з керівництвом молу. Ми домовилися, що Фумінорі більше ніхто не заважатиме. Керівництво ТРЦ поділяє мою позицію щодо важливості єдності в місті та країні. Зараз, як ніколи, ми маємо бути єдині і працювати на Перемогу!” – ідеться в дописі мера в Телеграм.

Нагадаємо, Фумінорі Цучіко приїхав в Україну на початку повномасштабного вторгнення, кілька місяців він жив у метро, під час активних обстрілів почав волонтерити. Згодом відкрив на Салтівці кафе «FuMi Caffe», де безкоштовно годує містян обідами. У серпні цього року Фумінорі отримав відзнаку «Національна легенда України».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ