Якість питної води у будинках харків’ян відповідає всім необхідним нормам

17.02.2024 18:54   -
Харків'яни можуть не турбуватися про якість питної води

Щодня у Харкові проводяться контрольні лабораторні дослідження води та проводиться аналіз за 50 параметрами. Вода в системі водопостачання мiста відповідає всім нормативам, проінформував мер Ігор Терехов ситуацію с екологічними наслідками атаки шахедів на Харків 9 лютого. Повідомляє Інфосіті.

Ігор Терехов зазначив, що витік нафтопродуктів не вплинув на якість води в кранах. Проте наслідки обстрілу серйозні. Був витік приблизно 3 тисячі тонн палива, яке зберігалося на нафтобазі.

Нам вдалося локалізувати ситуацію щодо унеможливлення витоку нафтопродуктів у річку Немишля. І сьогодні завдяки нашим комунальним підприємствам, роботі ДСНС ця ситуація локалізована. Але було багато розтікання нафтопродуктів по приватним ділянкам та вулицям Немишлянського району. З ділянок приватного сектору, які постраждали внаслідок витоку палива, тільки вчора вивезли приблизно 60 кубів нафтопродуктів. Ми будемо згортати ґрунт і засипати новий ґрунт, крім цього ми засипаємо пісок, тирсу, купуємо хімреактиви, які локалізують ці наслідки, – додав мер.

Комунальні служби будуть працювати, доки не будуть локалізовані всі наслідки того, що сталося.