Харківські військові медики спільно з фахівцями Харківського авіаційного заводу розробили спеціальне обладнання. ФОТО

01.07.2019 09:42   -
Автор:
Для забезпечення стерильного зберігання хірургічного інструментарію до моменту його використання харківські військові медики спільно з фахівцями Харківського авіаційного заводу розробили спеціальний герметичний бокс, який дозволяє зберігати одночасно кілька комплектів стерильних медичних інструментів.
— Ці інструменти підтримуються в стерильності весь час. Якщо у нас є поранений, ми можемо взяти з боксу комплект інструментів, використати, при цьому решта інструментів у боксі залишається стерильними і їх можна використовувати для наступної операції, – розповів начальник операційного відділення ВМКЦ ПНР Юрій Бунін.
За словами військового медика, використання даної розробки має інші плюси, наприклад, зменшення кількості циклів стерилізації хірургічних інструментів, що продовжує їх довговічність.
Стінки та внутрішні перегородки боксу для зручності виконані з прозорого скломатеріалу – так можна не відкриваючи зайвий раз дверцята перевірити наявність певних інструментів та, за необхідності, доповнити комплект.
Стерильність у середині самого боксу забезпечується використанням спеціального препарату, хімічні фактори якого вбивають будь-які шкідливі мікроорганізми.